Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

fredag 23 augusti 2013

Sommarens bästa tror jag

Har märkt att jag den senaste tiden haft svårt att hålla mig till en och samma bok utan läser gärna mer än en samtidigt. Måste vara att jag antingen är splittrad, totalt okoncentrerad eller bara att jag har svårt att bestämma mig.

Började läsa "Innan floden tar oss" av Helena Thorfinn och gillar verkligen boken men tog en paus för att istället läsa  "Den osynliga bron" av Julia Orringer som lockat mig ett tag. Gav ju bort den i present tidigare i somras och har tänkt på den sen dess. Lånade den nu som e-bok och laddade ner på min telefon så jag har kunnat läsa närhelst lusten och tillfället infunnit sig. Fantastisk bok!

Den osynliga bron

Boken utspelar sig innan och efter andra världskriget och handlar om Andras Lévi, en ung arkitektstudent som anländer till Paris med ett stipendium och lite packning.
Han för även med sig ett brev från Budapest och som i all hemlighet ska överlämnas till en kvinna, balettskoleläraren Klara, som han blir hjälplöst och passionerat förälskad i. 

Kriget kommer allt närmre och det drabbar alla i Andras närhet, hela hans ungerska familj.

Det är en bok som visar all den hemska ondska som utspelas under kriget men också hur stark kärleken är och hur den få en person att hålla sig kvar vid hoppet trots allt elände runt omkring.

En tragisk och gripande bok som jag är glad att jag läst. Kan vara sommarens höjdpunkt faktiskt.

Bokklubb har vi hunnit med och denna gång föll valet på "Barkhes döttrar" av Bodil Mårtensson
En bok jag hållt i ett flertal gånger men aldrig köpt så nu ser jag verkligen fram emot att läsa den. Ska bara hämta ut den först :)

Barkhes döttrar  Boel och Oscar  Busters öron

Beställde även "Boel och Oscar" av Josefine Sundström och ett extra ex av min favoritbok "Busters Öron" av Maria Ernestam. Den sista helt enkelt för att det verkar vara svårt att få tag i den numera och ja, jag ville ta det säkra före det osäkra om min nuvarande bok faller i bitar.

Nu är det bara två tjejer kvar som ska hålla i våra Bokklubbsträffar innan det är min tur och jag vet nog vilket mitt val blir. Om inte de andra hinner först :) och om jag inte hinner läsa den innan eller ändra mig.

Nu. "Innan floden tar oss". Igen.