Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

fredag 24 maj 2013

Dåligt lästempo av olika anledningar

Just nu är det inte nån fart på läsandet och det har sina randiga skäl och rutiga orsaker och så får jag låta det vara ett tag.
Har i alla fall läst några böcker sen senaste inlägget:

"Tänk på ett tal" av John Verdon  - en bok som det tog ett tag att komma in i och jag kände att jag behövde sitta vid den ett tag för att greppa handlingen. Bra och detaljerade beskrivningar - precis som jag gillar. Betyg 3

Tänk på ett tal

"Den utstötte" av Sadie Jones - Hade tänkte välja denna bok till bokklubben när det var min tur en gång men kände att det inte var den jag var sugen på just då. Har nu läst den och tyckte väldigt mycket om den. En pojke förlorar sin mamma i en drunkningsolycka när han är 10 år och plötsligt får alla svårt med hur de ska bemöta honom. Han blir tyst och inåtvänd, dålig kontakt med sin far och vad gäller sorgen läggs locket på.
Väldigt bra känslomässiga beskrivningar och man känner att man bara vill ta den här pojken, och såsmåningom mannen, i sin famn och hjälpa honom.
Betyg 4

Den utstötte

Ny bokklubbsbok är vald och denna gång blev det "Paradisträdgården" av Amy Waldman. En bok som ingen av oss hört talas om och som lär bli en stark bok och ge mycket diskutioner.

Paradisträdgården

torsdag 2 maj 2013

Att vakna utan minne....

Vilken hemsk tanke! Tänk att varje morgon vakna och inte minnas vad som hänt. Inte bara dagen innan utan allt som hänt sedan du var barn.

Inte minnas vem det är som ligger sidan om dig i sängen när du vaknar. Är det din äkta man? En tillfällig förbindelse?
Vem är den medelålders kvinnan du ser i spegeln och på fotografierna? Själv känner du dig forfarande som drygt 20 år och kan inte alls förstå att det är dig själv du ser i spegeln.

Du börjar skriva dagbok så ofta du kan och efter varje natt får du ett samtal som berättar för dig var du gömt dagboken. Du kommer ju inte ihåg var du lagt den. Eller ens att du har en.
Varje morgon efter det där mystiska samtalet läser du igenom vad du skrivit och blir lika berörd och rädd som morgonen innan. För dig är allt nytt varje morgon.

Boken jag läst heter "Innan du somnar" av S.J Watson och är en bok där spänningen byggs upp sida för sida och man undrar lite smått vem man är utan sina minnen.

Nu tycker jag i och för sig att rekommendationerna som är skrivna på boken visar på att boken ska vara mer spännande än jag egentligen tycker att den är men boken är helt klart läsvärd.

Nu tar jag tag i "Tänk på ett tal" av JohnVerdon som vi ska ha läst till nästa bokklubbsträff.

En bok jag är sugen på att läsa är "En nypa salt" av Maria Goodin

Den beskrivs så här på Adlibris.se

Meg växer upp med sin ensamstående och minst sagt excentriska mamma, som odlar spaghetti i blomlådorna och fångar älvor i mjölkflaskor på nätterna. De har inga släktingar och umgås inte med någon. Men varför lever de så isolerade?

När 21-åriga Meg flyttar hem till stugan i Cambridge för att ta hand om sin svårt sjuka mamma, ställs frågorna om vem hon egentligen är på sin spets. Alltför sent inser hon att de mörka hemligheter mamman döljer bakom sin glättiga fasad riskerar att krossa allt hon drömmer om. Dessutom ställer trädgårdsmästaren Ewan till med oreda i både rabatterna och Megs hjärta hon som redan har träffat sitt livs kärlek, forskaren Mark.

En nypa salt är en varm, underhållande och gripande berättelse om livslögner, försoning och förlösande kärlek. Feelgood med en nypa salt, helt enkelt
.





Innan jag somnar  Tänk på ett tal  En nypa salt