Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

torsdag 18 juli 2013

Läsa e-bok på IPad

De e-böcker jag läst har jag läst på min IPhone och det har funkat bra. Så fyllde jag år igår och vid nåt tillfälle hade jag nog nämnt att jag kanske kan ändra mig och börja läsa böcker på det sättet och införskaffa mig en mini-IPad . Men vi har ju en stor. Som jag i och för sig får bråka med dottern om men jaja - det är ju ett ILandsproblem.

Igår kom maken hem efter att i en månad varit i England på kurs och ville ge mig en mini-IPad i födelsedagspresent. Men jag är ju inte så teknikgalen av mig så jag tror jag håller mig till telefonen och paddan som redan finns. Och önskar mig en Hunkey Dory-kofta (som jag länge velat ha) istället. Eller en ny väska ;) . 

Bara för att testa att läsa på paddan istället laddade jag ner Magdalena Graafs senaste bok "Mitt perfekta liv". En titel som är väldigt ironisk. Jag brukar följa hennes blogg och hon bjuder otroligt mycket på sig själv och det är både skratt och gråt, högt och lågt. Samma sak i boken. Emellanåt skrattade jag så tårarna sprutade och ibland fastnade skrattet i halsen. Hon beskriver ett liv som de flesta barnfamiljer kan känna igen sig i. Och det är inte alltid så sockersött och idylliskt som statusuppdateringarna på Facebook vill påskina.

Och har ni inte läst hennes bok "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" så gör det. Min bild av henne ändrades helt (till det positiva) efter att ha läst den. En tragisk bok men som är skriven med enorm självdistans och utan tycka-synd-om-mig-känslan. 

Efter att läst ut boken på ett bräde efter frukosten idag så kände jag inte vill ha en Mini-IPad. Räcker gott med det som finns redan. 



2 kommentarer:

  1. Så kan det gå ;)
    Hoppas du blev nöjd med väskan.

    SvaraRadera
  2. haha! Absolut, det var ett väldigt bra val måste jag säga :)

    SvaraRadera