Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

onsdag 23 maj 2012

Läkare utan Gränser

Jag hade minsann turen att bli "Booked" igen :) Denna gången en deckare, "Turkanarapporten" av författaren Christian Unge.

 Den handlar om den svenske kirurgen Maritn vars liv är i spillror efter ett havererat äktenskap.
Han flyr det trygga livet som läkare i Stockholm för att jobba som traumakirurg för Läkare utan Gränser i Kenya. Där träffar han Nadine som han blir huvudlöst förälskad i och när hon försvinner kastar han sig in i jakten trots att han knappt känner henne och egentligen inte har en aning om vem hon är.

Jag har bara precis börjat läsa boken men "so far so good" som de säger. En sak som gör mig glad är att författaren skänker oavkortat allt överskott från försäljningen av denna bok till Läkare utan gränser.

Imorgon är det dags för Bokklubbsträff igen och med detta fantastiska väder vi har just nu hoppas jag vi kan sitta ute i Annas trädgård och smutta vin och prata böcker. Vi ska diskutera "Nära Hem" av Alice Munro och jag har inte läst ut den. Den första på snart 3 år med bokklubben som jag inte läst ut. Men som jag skrivit innan - jag förstår inte vitsen med noveller...Nu undrar jag spänt vilken bok värdinnan väljer...

Turkanarapporten

onsdag 16 maj 2012

Meeen....!

Började läsa "Vildängel" av Lina Forss men slutade efter halva boken. Det är väldigt sällan jag lägger ifrån mig böcker - jag brukar kämpa mig igenom dem i hopp om att de ska bli bättre. Men denna gick bara inte att fortsätta läsa. Jag tyckte boken verkade riktigt bra efter att ha läst på baksidan, så pass bra att jag även beställde efterföljaren "Hallonbäcken" samtidigt men nu har jag gett bort båda böckerna. Det måste ju finnas nån som gillar dem.

Sen har vi ju då vår Bokklubbsbok. "Nära hem" av Alice Munro. Och det är ju ett kapitel för sig, bokstavligen talat eftersom det är noveller. Jag har aldrig förstått mig på det där med noveller. Visst läste jag massor av dem när jag var i tonåren och köpte Starlet men "Nära hem" gav mig absolut ingenting.

Jag gillar det där med att ha en hel bok, en lång berättelse där man får inblick i händelser och personer men med noveller på ca 30 sidor har du precis börjat nafsa på storyn och då tar den slut! Har nu läst hälften av novellerna i boken men kan inte återberätta en enda av dem av den enkla anledningen att jag inte minns vad de handlade om. Kan nog i och för sig känna att hon lyckades sätta huvdet på spiken i vissa känslor men inte tillräckligt för att jag skulle bli intresserad. Ska nog ändå försöka kämpa mig igenom nån novell till men det blir inte hela boken.

Så jag som aldrig brukar lägga ifrån mig böcker olästa har nu två stycken inom loppet av två veckor som jag inte läst ut + att det dessutom varit alltför många tråkiga böcker den senaste tiden.

Nu längtar jag efter den där underbart härliga boken som jag inte vill släppa ifrån mig och som inte får ta slut :) Kan vara att den avslöjas på Bokklubbsträffen nästa vecka...

fredag 4 maj 2012

Läs inte denna ...

Gillar ni psykologiska thrillers ska ni inte läsa "Lilla Hjärtat" av Sophie Hannah. Det står att det är en psyk-thriller men det ger inte mig några kalla kårar. Kan bero på att den påminner om en brittisk miniserie som gick på tv för en tid sen. Den var i och för sig bra men boken jag nyss läst är inte värt att lägga ut pengar på. Trist men sant.
Handlar om en nybliven mamma som säger att hennes två-veckorgamla bebis blivit utbytt men ingen tror henne mer än svärmodern.

Sen tog jag tag i Lina Forss "Vildängel" men den har inte fått mig att fastna än så länge. Hänger upp mig på språket och att den ska vara så hurtig. Valde den när jag fått "Allra hemskaste syster" (samma författare) via http://www.booked.nu/ och var dum nog att köpa uppföljaren (till "Vildängel") "Hallonbäcken" samtidigt.

Dags för en riktigt bra bok nu tycker jag!

Lilla hjärtatVildängel