Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

tisdag 26 april 2011

Fylld av energi - solenergi :)

Vilken underbar vecka det varit! Familjen har varit i Paris och njutit av varandra, sol, mat, dryck, arkitektur och ja... njutit av Paris helt enkelt. Vi har turistat på riktigt och sett allt "man ska se" när man varit där. Eiffeltornet, Triumfbågen (som jag blev lite förälskad i för den var så vacker), Champs Elysses, Notre Dame, Montmartres (konstnärskvarter) med Sacre Coure "Heligt Hjärta" (med reservation för stavning) som ligger på Paris högsta punkt med utsikt över staden. Här fanns underbara gränder och gator som man inte kan annat än förälska sig i.
Vi har gått och gått och gått och gått lite till. Även barnen gillade staden och klagade inte mycket trots allt promenerande.
Höjdpunkten för S var när han dansade Breakdance med tonårskillar på Trocadero framför upplyst Eiffeltorn! Han tittade på dem när de dansade och det började rycka i kroppen på honom och han började dansa lite sidan om oss. Killarna såg detta och bjöd in honom för att dansa med dem. Lyckan total - hans leende gick från ena örat till det andra!

En vecka innan vi skulle åka till Paris var det inte lika kul dock. Läraren ringer mig på jobb och säger att S råkat ut för en olycka och att det var mycket blod. Det är nog det värsta man som förälder kan höra i en och samma mening.
Tydligen hade han fått ett bord över fingrarna vilket resulterade i en krosskada på höger långfinger och en spricka i höger ringfinger = sydd med fyra stygn och gipsad underarm. Lyckligtvis klarade senan sig och i och med det bör ha inte få några men av skadan men fasiken vad rädd jag blev när jag fick samtalet!

Idag har han tagit av gipset & tagit stygnen och det såg bra ut.

Mycket läst har det inte blivit - har inte funnit ro till det trots sköna lediga dagar men å andra sidan kan det bero på att boken inte fångat mig. Läser vår bokklubbsbok "Norweigan Wood" men nja..... jag hoppas den tar sig om jag säger så.

måndag 4 april 2011

När tiden inte räcker till

Vilken helg! Jag önskar verkligen att jag haft en extra ledig dag efter denna helgen för jisses, det har gått i ett.Allt som har hänt är roliga saker i och för sig men det blev kanske lite väl intensivt.

Torsdag Träff med mina fantastiska Bokklubbsvänner

Fredag   Träff med grannarna som vi inte träffat på hela höst/vintern trots att vi lovade varandra att vi inte skulle gå i ide efter sommarnas härliga träffar. Vi beställde pizza, drack lite vin respektive öl och pratade till midnatt. Hur mysigt som helst men en fredag kväll är man ju lite trött efter veckan som gått. Jag somnade inte där iallafall ;)

Lördag   Plockande och fixande inför Sonens 8-årsdag på söndagen, förberedde efterrätten som han valt istället för tårta, somnade en stund för att orka med överraskningsfesten vi skulle på på kvällen. Denna fest fick vi inbjudan till i onsdags så det var snabba turer. Köpte en fin skål från Jelly Bean som present, men den är finare i verkligeheten än på bilden, det är mer liv i det silvriga. Skulle själv kunna tänka mig en sån.

Det blev en härlig kväll med god mat. Grillad entrécote, pastasallad, goda såser och .... vi satt ute!!! Inte bara en stund utan hela kvällen. De har en uteplats som ligger skyddad i tre lägen, har tak och jalusier som man drar ner för att inte det ska blåsa in + att de har en öppen spis som vi tände. Det var så mysigt och så gott och så härligt att kunna sitta ute den 2 april utan att frysa och med trevligt sällskap kan det inte bli bättre.

När jag tyckte det var dags att gå hem sa sonen "Yes!". Det är nog första gången någonsin han sagt att han vill gå hem från bästa kompisen. Kunde det bero på att han ville hem och sova för att det snabbt skulle bli hans födelsedag? Kan jag aldrig tro....

Söndag   Upp vid 7.30 för att fira en alldeles underbar nybliven 8-åring. Hans önskemål var att vi skulle äta frukost på Espresso house så att han kunde få en Frapino men det är klart att han fick en liten "firarbricka" hemma också. Så det var en nöjd uppvaktad son som satte sig i bilen för avfärd till Espresso House.

Sen blev det handling till middagen vi skulle ha på kvällen. Tacobuffé var önskemålet så så fick det bli. Fyller man år så gör man. Efterrätten blev Vit chokladpannacotta som serverades i små portionsskålar (IKEA har perfekta ljushållare som är alldeles lagom till detta). La på en Nobelsse, mixade tinade jordgubbar med lite florsocker, hällde på detta samt dekorerade med en färska jordgubbar. Även efterrätten var sonens idé då han sett Halv Åtta hos mig och fått inspiration om nåt med krossad vit choklad och jordgubbssås.

Efter att gästerna gått kände jag mig som en  urlakad sill och längtade redan till nästa helg där ingenting är inbokat. Men ikväll... ikväll ska jag utnyttja presentkortet jag fick när jag fyllde år och gå på ansiktsbehandling. Så skönt det ska bli... risken är väl bara att jag börjar snarka när jag ligger där...

fredag 1 april 2011

Spännande med ny bokklubbsbok!

Igår hade vi träff igen. Så härligt, så energigivande att träffa mina goa bokklubbsvänner. Tre av oss promenerade till kvällens värdinna och efter att ha suttit inne hela dagen var det ljuvligt skönt att komma ut och byta luft i lungorna.

Väl framme fick vi ett glas vin och stod och småpratade medan Marija fixade en god korvsallad. Den innehöll bland annat smakrik korv med lite sting men minns tyvärr inte vad korven heter, potatis, ruccolasallad, cocktailtomater och en dressing som jag tror innehöll pesto och till detta nygräddade baguetter. Gott var det hur som helst.

Som vanligt pratar vi om allt mellan himmel och jord innan vi kommer till kvällens ämne - Boken. Igår var det "Vindens Skugga" av Carlos Ruiz Zafón som stod på tapeten och det var delade meningar om boken. Tre av oss tyckte boken var en av de bästa vi läst, en hade inte läst ut den (pga nytt jobb bland annat) medan två tyckte boken var bra men var tung att läsa. Tyvärr var inte Stina med och eftersom det var hennes bokval hade det varit extra intressant att höra om hennes förväntningar infriats. Det är roligt när vi  har olika åsikter och tankar om böckerna vi läser och det är så kul att höra förklaringarna om varför boken var bra/dålig.

Så kom det till avslöjandet av nästa bokval. Det är lika spännande varje gång och jag vet inte om det är värdinnan som bestämmer bok eller vi andra som tycker det är mest spännande för alla strålar när det är dags!
Marija valde "Norweigan Wood" av Haruki Murakami, en japansk författare som även skrivit "Fågeln som vrider upp världen".
Norwegian wood

Marija tyckte vi skulle gynna Japan eftersom de milt sagt "haft det lite jobbigt" den sista tiden. Valet var egentligen "Fågeln som vrider upp världen" men hon var rädd att vi skulle bli arga på henne då boken var på 750 sidor. Känns rätt bra även om det är en bok jag skulle vilja läsa.

Den valda boken är beställd och jag ser fram emot att krypa upp i soffan med den. Och för en gång skull beställde jag inte fler böcker. Jag måste bara läsa dem jag redan har i bokhyllan!